Як молодь може посилити місцеве самоврядування? | Презентація посібника та дискусія 

20 жовтня 2023

Міжнародний республіканський інститут презентував посібник для органів місцевого самоврядування «Як впровадити програму стажування для молоді?» та провів дискусію щодо посилення місцевого самоврядування представниками молоді. Захід відбувся в межах програми USAID «Мріємо та діємо».

 

Із вітальним словом на заході виступила директорка програми «Мріємо та діємо» / IREX Мехрі Дракмен, зазначивши про важливість залучення молоді до місцевого самоврядування та процесів відбудови. 

Під час панельної дискусії Голова Національного агентства з питань державної служби Наталія Алюшина розповіла про проблему нестачі молодих кадрів на державній службі та роботу агентства у впровадженні стажування для молоді.

Постійна Представниця Президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева розповіла про формування резерву для забезпечення роботи військових адміністрацій та інших органів влади на деокупованій території та залучення молоді через програми стажування.

Заступник Міністра молоді та спорту України Владислав Яцук поділився досвідом залучення молоді через програми стажування та наголосив на важливості утримання молоді на державній службі. 

Представниця Переяславської міської ради Лариса Малина поділилась досвідом міської ради у впровадження програми стажування молоді у міській раді, яка відтепер проходить на постійній основі. А виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан зазначив про важливість стажування молоді для кадрового поповнення органів місцевого самоврядування. 

Голова Української Асоціації Молодіжних Рад Володимир Сонько розповів про те, як молодіжні ради адвокують програми стажування для молоді на місцевому рівні. 
 

Під час заходу керівниця програми IRI по роботі з громадянським суспільством Олена Шеремет презентувала посібник «Як впровадити програму стажування для молоді?». Посібник розроблений командою Міжнародного республіканського інституту на основі практичного досвіду впровадження пілотних програм стажування у громадах та містить покрокові інструкції для органів місцевого самоврядування.

Завантажити посібник можна, заповнивши форму за посиланням.

Трансляцію заходу можна переглянути тут. 

Популярні ресурси