МРІ просуває програму «РАДА: наступне покоління» до європейського виміру

02 червня 2022
Кріс Холзен, старший радник МРІ у Європі та Євразії, на конференції «Європа Карпат», 13-14 травня 2022 р.

Міжнародний республіканський інститут посилює програму парламентської підтримки в Україні. На конференції «Європа Карпат», старший радник МРІ у Європі та Євразії Кріс Холзен представив концепцію європейської співпраці в рамках програми «РАДА: наступне покоління». 

Під час заходу МРІ організував обговорення програми обміну між депутатами Сейму Литовської Республіки, Сейму Республіки Польщі та Верховної Ради України. Ця пропозиція знайшла відклик в української делегації, до якої ввійшли віце-спікерка Олена Кондратюк, депутатка від Блоку Юлії Тимошенко, та Олена Копанчук, депутатка від партії «Слуга народу», а також у польських та литовських парламентарів. Крім того, Кріс Холзен обговорив можливості післявоєнної відбудови України та представив результати нещодавнього опитування громадської думки МРІ. 

«Нам потрібно використати увагу європейських країн до України, щоб побудувати якнайміцніші зв’язки на парламентському рівні.  Це допоможе наблизити майбутнє України у ЄС та сприятиме відбудові країни», - зазначив Кріс Гольцен. 

Конференція «Європа Карпат» проводиться із 1999 року у співпраці з Інститутом польсько-угорської дружби імені Вацлава Фельчака та Інститутом культури Перемишля. Конференція об’єднує культурних та політичних експертів Угорщини, Польщі, Словаччини та України задля обговорення регіонального співробітництва. Цьогоріч конференція відбулася 13-14 травня у Красічині, Польща та Яремчі, Україна. 

Програма "РАДА: наступне покоління" реалізується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Програму виконує ГО "Інтерньюз-Україна" разом із партнерами: Вестмінстерська фундація за демократію (Велика Британія), Міжнародний республіканський інститут (США), Американські ради з міжнародної освіти (США), Центр політико-правових реформ (Україна), Агентство розвитку освітньої політики (Україна). 

Популярні ресурси