Вакансія: Спеціаліст з проведення досліджень

Оголошення
04 січня 2021

 

 

Міжнародний республіканський інститут (МРІ) –  це неприбуткова та непартійна організація, що працює над утвердженням демократії в усьому світі. Кожен співробітник МРІ несе відповідальність за виконання місії МРІ, а також повинен дотримуватися основних цінностей організації в повсякденній роботі. До основних цінностей, які є фундаментальними принципами діяльності МРІ, належить наступне:  

Досконалість – Ми віримо в можливість досягнення відмінних результатів завдяки розвитку людського потенціалу. Свобода – Ми віримо в силу творчих пошуків і експериментів для більшої гнучкості та оперативності. Повага – Ми віримо в надійність, співпереживання та розширення прав і можливостей кожної людини. Командна робота – Ми віримо в різноманітність, інклюзивність та силу глобальної співпраці. Прозорість – Ми віримо в можливість відкритого спілкування та прозорого прийняття рішень. Відповідальність – Ми віримо в особисту відповідальність як основу успіху.
Спеціаліст з проведення досліджень обіймає посаду початкового / середнього рівня в київському офісі МРІ та забезпечує всесторонню підтримку теперішніх та майбутніх досліджень громадської думки в Україні та, можливо, в інших країнах Євразійського регіону.
Вимоги щодо кваліфікації кандидатів    

  • Ступінь бакалавра в галузі статистики, політології, міжнародних відносин або в інших суміжних галузях; 
  • Від одного до трьох років досвіду роботи в галузі дослідження громадської думки або суміжній галузі;
  • Обов’язкові знання у сфері статистики на середньому або вищому рівні (на основі, принаймні, одного навчального курсу); перевагою вважатиметься знання методології проведення досліджень (на основі, принаймні, одного навчального курсу);
  • Обов’язкове уміння працювати з Microsoft Excel, Word та PowerPoint;
  • Принаймні 100 годин досвіду роботи з SPSS або подібним програмним забезпеченням для статистичного аналізу даних;
  • Відмінні письмові та комунікаційні навички, а також навички у сфері проведення досліджень;
  • Уважність до деталей;
  • Знання англійської та української мов.

Основні функції та обов'язки

Працівник допомагатиме київському офісу МРІ у виконанні цілої низки завдань у сфері досліджень, таких як підготовка вибірки, розробка інструментарію, контроль якості даних та аналіз різноманітних кількісних та якісних досліджень в Україні (і, можливо, в інших країнах Євразійського регіону), працюючи як з великими репрезентативними опитуваннями на національному рівні, так і з малими фокус-групами. Спеціаліст з проведення досліджень виконуватиме ці завдання, опираючись на стандарти Центру аналізу та соціологічних досліджень МРІ (Center for Insights in Survey Research). Для кожного завдання будуть надані чіткі вказівки, і очікується, що після початкового періоду підготовки Спеціаліст з проведення досліджень виконуватиме свої функції якісно, своєчасно та ефективно.

  1. Головним завданням працівника на цій посаді є контроль якості наборів даних з результатами опитувань в SPSS. Сюди належить, зокрема, аналіз методики розрахунку системи статистичних ваг та демографічних даних, різноманітні перевірки внутрішньої узгодженості для виявлення потенційних суперечностей та / або відхилень від протоколів польових робіт, проблемних трендів, пов'язаних з конкретними мовами інтерв'ю / інтерв'юерами / регіонами тощо, перевірка структури даних на предмет потенційних помилок статистичного спостереження, таких як наявність меншої або більшої бази, ніж очікувалося, порівняння даних з попередніми опитуваннями МРІ та / або даними третіх сторін, порівняння фактичних точок вибірки з планом вибірки, аналіз всіх агрегованих показників і вибірка дезагрегованих даних з маркуванням будь-яких неочікуваних результатів тощо.
  2. Інший важливий обов'язок – порівняння первинних даних з даними, наведеними у презентаціях і / або звітах і / або демонстраційних таблицях і / або створення індивідуальних перехресних таблиць (кростабуляційний аналіз) та порівняльний аналіз даних, які експортуються в Excel.
  3. До ключових обов'язків також належить розробка анкет, тобто складання опитувальників на основі обговорень із зацікавленими сторонами та забезпечення відповідності між цілями дослідження та найкращими практиками розробки опитувальників.

Можливі додаткові функції та обов’язки:

  • Підготовка кодувальних книг.
  • Створення графіків даних і діаграм для презентацій PowerPoint.
  • Перевірка та кодування транскриптів квалітативних досліджень.
  • Підготовка матеріалів досліджень на різні теми.
  • Надання допомоги у проведенні брифінгів за результатами досліджень для широкого кола зацікавлених сторін. 

Інші обов’язки відповідно до вимог       
Працівник підпорядковується Директору МРІ в Україні.  
У разі необхідності працівник виконуватиме інші завдання, пов'язані з цією посадою, за дорученням керівництва. МРІ залишає за собою право переглядати або змінювати посадові обов’язки в разі потреби. 

Якщо Ви зацікавлені у цій вакансії, будь ласка, надішліть своє резюме та мотиваційний лист англійською мовою на адресу hkoshulap@iri.org, з темою в заголовку електронного листа «Заявка на посаду Спеціаліста з проведення досліджень» не пізніше 20 січня 2021 року.
 

Популярні ресурси