Стартувала навчальна програма з громадянської освіти

23 вересня 2021
Тренінг для тренерів програми з громадянської освіти, Київ

Міжнародний республіканський інститут (МРІ) в Україні провів навчання для майбутніх тренерів програми з громадянської освіти. Тренерами стали випускники та учасники Української академії лідерства, партнерської організації у впровадженні  програми з громадянської освіти в рамках “Мріємо та діємо”.

Тренери опанували інструменти, розроблені в рамках навчальної програми з громадянської освіти, які вони будуть застосовувати у громадах, щоб допомагати молоді брати участь у  суспільно - політичному житті свого міста чи села. Зокрема, молодь зможе пройти навчання на  теми шкільного самоврядування, молодіжних рад, молодіжних обмінів та політичних дебатів, а також отримати менторську підтримку для реалізації власних ідей та проєктів на зазначену    тематику.  

Навчальна програма з громадянської освіти реалізовуватиметься в громадах Харківської (Лозівська, Борівська), Київської (Славутицька, Петрівська, Переяславська), Херсонської (Горностаївська, Каховська), Одеської (Саратська), Рівненської (Здолбунівська, Рівненська, Вараська) і Івано-Франківської (Долинська) областях в період з вересня 2021 року по січень 2022 року. 

«Мріємо та діємо» – 5-ти річна програма спрямована на розвиток та підтримку молоді в Україні, створення сприятливого середовища, в якому молодь матиме можливість реалізувати свої мрії, ідеї та бачення розвитку країни.  Програма «Мріємо та діємо» впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX у партнерстві з Будуємо Україну разом (БУР), Центром «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» (CSR Ukraine), Making Cents International (MCI), Міжнародним республіканським інститутом (IRI) та Zinc Network.

Популярні ресурси