МРІ став партнером програми РАДА нове покоління

20 жовтня 2021

Нова парламентська програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) - РАДА нове покоління (RANG) - сприятиме перетворенню Верховної Ради у сучасну ефективну та підзвітну інституцію, яка забезпечує подальший демократичний розвиток в Україні.    

Фокус програми полягатиме у посиленні ролі і впливу виборців у діяльності Верховної Ради. Це включатиме більшу підзвітність народних депутатів, їхню активнішу взаємодію з громадянами та врахування їх потреб при прийнятті законів.   

Для забезпечення цієї трансформації Верховної Ради Міжнародний республіканський інститут (МРІ) в Україні поділиться своєю експертизою як партнер програми. А саме - досвідом роботи з політичними партіями на регіональному рівні та потужним дослідницьким капіталом, щоб покращити взаємодію партій та виборців з народними обранцями.  МРІ буде основним партнером програми RANG у роботі з парламентськими фракціями та покращенні комунікації з виборцями. 

Програма РАДА нове покоління (RANG) буде впроваджуватись у консорціумі під керівництвом Інтерньюз Україна спільно з Міжнародним республіканським інститутом (МРІ), Вестмінстерською фундацією за демократію (WFD), Американськими Радами, Центром політико-правових реформ (ЦППР) та Агенцією розвитку освітньої політики. Програма передбачена на 2021-2026 роки.  

Популярні ресурси