МРІ провів регіональний тренінг для політичних ініціатив спільно з варшавським офісом МРІ

Новини
22 лютого 2017

4-5 лютого 2017 року в офісі Міжнародного республіканського інституту (МРІ) в Україні відбувся дводенний  регіональний навчальний захід за підтримки варшавського офісу МРІ для представників парламентських партій Блок Петра Порошенка "Солідарність" та Опозиційний блок. Тренінг відбувався в рамках другого етапу поточного Проекту підтримки політичних ініціатив, що фінансується Національним фондом на підтримку демократії (NED). 

Команда варшавського офісу МРІ

Метою даного регіонального проекту, який також проводиться в Молдові та Грузії, є підтримка молодих членів політичних партій, з тим щоб вони могли відігравати більш важливу роль у діяльності своєї політичної організації, її керівних структур та безпосередній роботі з виборцями. Крім того, він сприятиме формуванню неформальних партнерських відносин між членами партії не лише в регіональному вимірі, а й на національному рівні шляхом створення міжфракційних зв’язків. 

Цьому заходу передував курс онлайн навчання, під час якого учасники отримали різноманітні завдання задля того, щоб дати можливість краще адаптувати навчальні заходи відповідно до досвіду і потреб учасників.  Польський тренер Майя Мазуркевич, яка має великий досвід роботи з польськими політичними партіями та Адміністрацією Президента Польщі і була раніше Генеральним секретарем асоціації Європейських студентів-демократів, розкрила питання управління проектами, зміцнення партійних структур, керівництва, а також розробки стратегії та її реалізації. Під час наступного навчального блоку розглянули, як управляти нефінансовими ресурсами партії та збільшувати їх, особливо на місцевому рівні.  Всіх учасників було обрано на основі конкурсного процесу подачі заявок та співбесід, спільно проведених офісами МРІ у Варшаві та Києві впродовж 2016 року.   Співробітники МРІ зазначили, що учасники, всупереч належності до різних політичних партій, охоче скористалися можливістю, щоб вести діалог про розгляд невідкладних питань національного законодавства і поточних проблем, що стоять перед Україною, подаючи обнадійливий сигнал для потенційного співробітництва на міжпартійному рівні в майбутньому. 

Третій етап програми в Україні буде заснований на цьому тренінгу та включатиме в себе розробку і підготовку проекту внутріпартійного концептуального документу, який кожна група представить керівництву партії разом з регіональною командою працівників офісу МРІ у Варшаві та польських експертів навесні цього року.

Популярні ресурси