Конференція з демократичного врядування 2021

23 вересня 2021
Конференція з демократичного врядування 2021, Київ

17 вересня Міжнародний республіканський інститут (МРІ) в Україні провів Конференцію з демократичного врядування у Києві. Конференція зібрала представників органів влади з усієї України, Верховної Ради, Кабінету Міністрів, Офісу Президента, галузевих експертів, представників міжнародних організацій і бізнес-середовища, щоб обговорити актуальні питання місцевого самоврядування.  

“Щоб зміцнити громадську довіру та впевненість, потрібні роки наполегливої праці та належного, відповідального врядування. Підтримка цієї довіри та впевненості є важливою для успіху містечок, міст та регіонів, – зазначив Марк Еллінгстад, в.о директора Агенції США з міжнародного розвитку. - Ми будемо підтримувати зусилля України зі зміцнення належного врядування в містах та громадах”.  

“Незважаючи на затяжну пандемію, жителі усіх 24 міст все ж таки відчувають, що місцевій владі вдалося зробити багато для побудови спроможних громад. Міста можуть і створюють можливості для нових поколінь, – зазначив Майкл Дракмен,  директор МРІ в Україні. - І ми сподіваємося, що  муніципальне опитування і надалі допомагатиме місцевим лідерам рухатись у цьому напрямку”.   

На конференції МРІ спільно з соціологічною групою “Рейтинг” представили сьоме всеукраїнське  муніципальне опитування. Міські голови – Олександр Симчишин (Хмельницький), Олександр Сенкевич (Миколаїв), Сергій Моргунов (Вінниця) та Олександр Третяк (Рівне) - розповіли, як змінюють свої міста, користуючись   результатами  щорічного опитування. Представник Офісу президента України Ярослав Козачок, генеральний директор Директорату з питань регіональної політики зазначив, що результати опитування буде взято до уваги у регіональній політиці Офісу президента.  

На конференції представники влади та експерти також обговорили виклики пандемії  коронавірусу для міст та кампанію вакцинації. Окрему увагу було приділено іміджу міст, адже цьогорічне муніципальне опитування вперше досліджувало емоційне сприйняття міст.  

Переглянути запис Конференції з демократичного врядування 2021 можна на YouTube каналі МРІ.  

Популярні ресурси