Візит до Польщі в місто Вроцлав

Новини
27 квітня 2017
Доцент Філіпішина Л.М.

Міжнародним Республіканським Інститутом (IRI) спільно з партнером Canada під час проведення конкурсу серед активних громадян Південної та Сідної України було обрано представника Первомайського політехнічного інституту НУК імені адмірала Макарова, доцента Філіпішину Лілію Михайлівну, яка  взяла участь у тижневому візиті до Польщі міста Вроцлава, яке є одним із найбільших та найважливіших академічних центрів у країни. У ньому проживає понад 630 тисяч мешканців, 130 тисяч із яких є студентами.

Метою візиту стало порівняння схожих та відмінних сторін у системах розвитку держав України та Польщі.  Міжнародний Республіканський Інститут організував зустрічі учасників програми з посадовими особами загальнонаціонального та місцевого рівня, представником вищих навчальних закладів міста а також неурядових організацій та керівниками приватного бізнесу. Вивчали питання  подолання аналогічних проблем  у ході проведення реформ, а також на шляху до членства в Європейському Союзі.

Один із корпусів Вроцлавського університету

Під час ознайомлення з освітою, варто зазначити, що Вроцлавські державні і приватні ВНЗ посідають високі позиції у рейтингах, презентують якісну і різноманітну освітню пропозицію. Вроцлавська політехніка та Вроцлавський університет увійшли до переліку найкращих ВНЗ у світі.

Статуя, що символізує ректора університету перед входом до ВНЗ

Вроцлав – це також одне з найінноваційних міст у Польщі, де активно діють інституції, які підтримують співпрацю науки та бізнесу, розвиток найсучасніших технологій: Вроцлавський центр досліджень EIT+, Вроцлавський технологічний парк, мультимедійний кластер Creativro, Вроцлавський Академічний Центр

У навчальному візиті прийняли участь представники Південної та Східної України.

Зустріч із Консулом Польщі в Україні (Харківської області)

Дякуємо за отриману можливість керівникам проекту МРІ Майклу Дракману та Олександру Примостко.

Такі навчальні поїздки надають можливість вивчати передовий досвід, інноваційні методи роботи та способи залучення фінансових ресурсів для розвитку та підтримки вищої освіти в Україні.

 

Джерело: Первомайський політехнічний інститут та Первомайський коледж Національного університету кораблебудування

Популярні ресурси