МРІ запускає програму семінарів зі стратегічних комунікацій для представників апарату Голови Верховної Ради

Прес-реліз
Події
23 лютого 2017
Колишній старший радник президента Джорджа Буша та колишній керівник апарату Спікера Палати Представників Конгресу США Баррі Джексон та колишній Спікер парламенту Швеції Перо Вестерберг

З 14 по 15 лютого в  готелі «Київ» Міжнародний республіканський інститут (МРІ) провів семінар зі стратегічних комунікацій для представників апарату Голови Верховної Ради Андрія Парубія та відділу комунікацій.  Семінар і тренінг відбулися в контексті програми BEPTI (Балтійсько-Євразійської Парламентської Ініціативи з питань навчання) МРІ, фінансованої Національним фондом на підтримку демократії (NED); в минулому році в рамках цієї програми було організовано навчання для представників  Верховної Ради України у Сеймі, парламенті Литви (м. Вільнюс).  

Після першої навчальної поїздки до Вільнюса, організованої в липні 2016 року саме для працівників офісу Голови Верховної Ради, на прохання Андрія Парубія МРІ зосередився на питаннях внутрішніх і зовнішніх стратегічних комунікацій, які стали пріоритетними для його команди в рамках цієї програми.   Національний фонд на підтримку демократії спільно з Фондом Ярла Хялмарсона Поміркованої коаліційної партії (Швеція) забезпечили підтримку і надали експертів для участі в програмі. 

Колишній старший радник президента Джорджа Буша та колишній керівник апарату Спікера Палати Представників Конгресу США  Баррі Джексон разом з колишнім Спікером парламенту Швеції Пером Вестербергом провели дводенні практичні заняття, що супроводжувалися жвавими дискусіями на теми ефективної організації роботи персоналу, планування стратегічних комунікацій, управління кризовими ситуаціями та протидії пропаганді.   Пан Джексон і колишній спікер Вестерберг розглянули сучасні виклики у законодавчій сфері, що стоять на порядку денному Верховної Ради, обговорили з персоналом реальні оперативні ситуації і проаналізували сценарії кризових комунікацій.  

Фонд Ярла Хялмарсона та МРІ планують провести навесні цього року другий тур цих навчальних семінарів, присвячених зовнішній комунікації, тримаючи в центрі уваги постійну роботу щодо реформування Верховної Ради України. 

Працівники Апарату Голови Верховної Ради України під час тренінгу зі стратегічних комунікацій

Популярні ресурси