МРІ в Україні розпочинає нову програму під назвою  Підтримка зусиль місцевої влади у боротьбі з корупцією

Прес-реліз
22 листопада 2017

Міжнародний республіканський інститут (МРІ), за фінансової підтримки Національного фонду на підтримку демократії, започаткував нову програму з метою надання допомоги місцевим органам влади та представникам громадянського суспільства у вирішенні проблем вразливості до корупції у своїх громадах.  У наступному році заходи в рамках цієї програми проводитимуться у визначених цільових містах – Івано-Франківську, Чернівцях та Миколаєві.  

Попередні заходи в рамках програми проводилися впродовж 2016 року за підтримки Національного фонду на підтримку демократії та Агентства США з міжнародного розвитку в Україні (USAID) з метою оцінювання вразливості до корупційних практик в цих трьох містах з використанням методології МРІ Оцінювання уразливості до корупції (VCA).  Звіти VCA будуть доступні на Платформі онлайн-навчання МРІ на сайті www.iri.org.ua впродовж найближчих тижнів. 

Мета програми – надання допомоги місцевим посадовим особам і громадським активістам у виявленні та подоланні корупційних практик у рамках управлінських процесів та інститутів на підставі висновків звіту VCA у кожному місті.  МРІ буде працювати з місцевими представниками з боку попиту та пропозиції з метою надання підтримки у створенні узгоджених Планів дій для кожної громади, які стануть основою для розробки подальших заходів, спрямованих на усунення видів вразливості до корупції, визначених у кожній з оцінок. 

Для отримання додаткової інформації про програми МРІ щодо боротьби з корупцією  в Україні та в усьому світі, будь ласка, відвідайте www.iri.org.ua та www.iri.org

Популярні ресурси