МРІ в Україні розпочинає нову програму допомоги політичним партіям

Прес-реліз
Новини
13 грудня 2017

Команда МРІ в Україні, за фінансового сприяння Національного фонду на підтримку демократії (NED), розпочинає нову програму з метою надання допомоги політичним партіям. У рамках програми передбачено використання можливостей ефективного місцевого самоврядування, досягнутого в результаті поточної реформи децентралізації в Україні. Програма об'єднає представників центральних штабів кожної партії, а також їх найефективніших міських голів та членів партії, обраних посадовими особами до рад об'єднаних територіальних громад, задля більш ефективного втілення партійних месиджів та посилення комунікації на всіх рівнях. Крім того, це дасть можливість новообраним посадовим особам з нещодавно об'єднаних громад створювати мережі для співпраці з успішними міськими головами та мати доступ до партійних ресурсів, що сприятиме покращенню надання муніципальних послуг на низовому рівніНасамкінець, МРІ надасть технічну допомогу шляхом проведення комплексних тренінгів, щоб продемонструвати, як місцеві посадовці можуть вносити суттєві зміни у боротьбу з корупцією та впроваджувати передовий досвід у сфері місцевого врядування у своїх громадах.

Другий компонент цієї програми передбачає організовані за сприяння МРІ навчальні поїздки в Україну для успішних мерів з Польщі та Литви для обміну передовим досвідом своєї роботи і демонстрації того, як це пов'язано з розвитком політичних партій, з акцентом на успішних місцевих ініціативах, за участю українських політичних партій та обраних від них міських голів.

Початкові програмні заходи було вже проведено; планується, що програма триватиме до кінця червня 2018 року.

Для отримання додаткової інформації про програми МРІ щодо роботи з політичними партіями в Україні та в усьому світі, будь ласка, відвідайте www.iri.org.ua та www.iri.org.

Популярні ресурси