МРІ та Хмельницька міська рада обговорили напрямки співпраці

Новини
09 червня 2017
Прес служба Хмельницької міської ради

Майкл Дракман, директор Міжнародного республіканського інституту (IRI) в Україні, мав бути спікером Форуму економічного розвитку, однак через вагомі обставини не зміг приїхати у Хмельницький. Сьогодні ж на зустрічі з міським головою пообіцяв, що на наступний Форум приїде обов’язково. Олександр Симчишин та Майкл Дракман обговорили співпрацю з Міжнародним республіканським інститутом у різних сферах.

Дуже приємно, що маємо можливість співпрацювати з вашою організацією, радіємо, що Хмельницький - серед міст, на яке поширюються освітні програми. Ми дуже цінуємо тих людей, які готові поділитися своїми знаннями. Особисто для мене дуже корисним є щорічний круглий стіл, який проводиться для міських голів, під час якого проводиться презентація Всеукраїнського муніципального опитування. Адже для того, щоб робити якісь стратегічні прогнози, будувати плани, потрібно добре розуміти, що відбувається в місті зараз, настрої його мешканців. Ми готові на різні форми співпраці і прагнемо розвитку та руху вперед. Дякуємо, що допомагаєте нам в цьому! – говорить Олександр Симчишин.

Хмельницький цього року став одним з чотирьох міст, де IRI з різними комплексними навчальними програмами працює з активними громадянами. Одна з програм “Академія громадянина”, яка була зорієнтована на молодь міста, уже завершилася. Парелельно проходять навчання для депутатів міської ради. На черзі ще одна програма для молоді, яка запланована на кінець серпня. А от з політичними партіями у Хмельницькому, зізнався Майкл Дракман, співпрацювати важкувато, тому попросив посприяти у налагодженні комунікації у Олександра Симчишина. На що міський голова відгукнувся й запропонував провести навчання ще й для працівників виконавчого комітету.

Ми тільки підтримуємо таку ініціативу. Крім того, було б добре, якби ви самі визначилися з темами навчать, адже набагато дієвіше, якщо б ви пропонували ті проблемні питання, які вас цікавлять, а ми підберемо хороших спікерів, – зазначив Майкл Дракман.

Також  директор IRI в Україні розповів, що приємно вражений показниками дослідження у порівняні з 2015 роком. Нагадаємо, Міжнародний республіканський інститут нещодавно провів третє глибинне дослідження українського місцевого самоврядування, яке показало ставлення громадян до місцевого самоврядування і муніципальних послуг.  У зведеному рейтингу Хмельницький ділить 6-8 з Маріуполем та Івано-Франківськом,у всіх трьох містах індекс 3,1.

Популярні ресурси