Мери українських міст відвідали Брюссель, щоб обговорити євроатлантичну інтеграцію

Новини
19 квітня 2024

Міжнародний республіканський інститут організував візит групи українських мерів до Брюсселю в рамках програми USAID з обміну місцевого самоврядування, щоб поділитись місцевим досвідом євроатлантичної інтеграції України.  

Делегація, до якої ввійшли міські голови Миколаєва та Тростянця, відвідали штаб-квартиру НАТО в Брюсселі. Міські голови поділились із союзними державами та місією США при НАТО, як місцева влада в Україні залишається відповідальною, підзвітною та прозорою, незважаючи на поточні виклики. А керівництво IRI наголосило на зростанні підтримки членства України в НАТО в усіх областях країни, як демонструють результати муніципального опитування IRI впродовж восьми років.

Міські голови також зустрілись з місією США при ЄС та обговорили, як Тростянець працює над поверненням західних компаній в місто, а Миколаїв залучає європейські міста, зокрема Роттердам та Копенгаген до стратегії відбудови.  

Дискусія з міським головою Миколаєва Олександром Сєнкевичем та президентом IRI Даніелом Твайнінгом, Саміті із демократії Південно-Східної Європи, Брюссель 

Також, делегація відвідала Саміт із демократії Південно-Східної Європи (SEE|DEM), який IRI організував спільно Національним фондом на підтримку демократії (NED). Конференція зібрала разом управлінців із центрального та місцевого рівнів із Західних Балкан та сусідніх країн, зокрема мери українських міст - Миколаєва та Тростянця - виступили на саміті, щоб поділитись викликами, з якими зіткнулась Україна у боротьбі проти Росією за демократію та євроатлантичне майбутнє. 

Делегація з України взяла участь у панельній дискусії, щоб обмінятись досвідом між Україною та Західними Балканами щодо розбудови держави, яку модерував директор IRI в Україні Майкл Дракмен.  

Директор IRI в Україні Майкл Дракмен на Саміті із демократії Південно-Східної Європи, Брюссель

«Нещодавнє опитування IRI засвідчило непохитну підтримку українцями вступу країни до ЄС та НАТО – на рівні 77%. IRI працює з місцевим самоврядуванням по всій країні, щоб забезпечити впровадження євроатлантичних стандартів у громадах та налагодити міжрегіональну співпрацю в цьому процесі», - наголосив Майкл Дракмен.  

Міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич також провів спеціальну дискусію із президентом IRI Даніелом Твайнінгом. Міський голова поділився досвідом прифронтового міста у відбудові та взаємодії у цьому процесі із міжнародним партнером – урядом Данії.  

«Прозорість та підзвітність є основами, на яких буде відбуватись відновлення міста. Миколаїв стане першим містом в Україні, що запустить веб-сайт, на якому можна буде відслідкувати всю інформацію про міжнародну допомогу для міста, що зробить цей процес абсолютно прозорим», – зазначив Олександр Сєнкевич.  

Візит до штаб-квартири НАТО в Брюсселі

Делегація з України також відвідала штаб-квартиру НАТО у Брюсселі, зустрівшись із союзними державами та місією США при НАТО. Візит до Брюсселю став чудовою нагодою, щоб іноземні партнери та інституції дізнались про інтеграцію України до ЄС та НАТО з уст представників місцевого самоврядування. 

Популярні ресурси